OPĆINA SIRAČ

sirac.hr

Službeni Dan Općine Sirač je 31. svibnja, no Dani općine održavaju se po nekoliko dana.

Razlog tome je što je 30. svibnja Dan škole, a 31. svibnja je i Dan Župe Pohoda Blažene Djevice Marije. U tim danima Općina Sirač ima svečanu sjednicu Općinskog vijeća uz domjenak, polažu se vijenci i pale svijeće u Parku branitelja u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje, održava se turnir u stolnom tenisu u školskoj dvorani u organizaciji Stolnoteniskog kluba Sirač, održava se Baptstijada u nogomotenom turniru i ostalim sportskim natjecanjima u organizaciji Baptističke crkve i ostale manifestacije po protokolu.

30. svibnja Osnovna škola Sirač obilježava svoj dan natjecanjima učenika u sportskim aktivnostima, svečanim podizanjem Zelene zastave i priredbom učenika.

31. svibnja je i Dan Župe pa se u dopodnevnim satima služi svečana koncelebrirana sveta misa.


(Broj pregleda: 23695)

Novosti i događanja

Dani Općine Sirač 2016. 31.05.2016

Dani Općine Sirač 2016. počeli su priredbom učenika u holu škole, a nastavili se uz gastro ponudu nacionalnih manjina, vatrogasnu vježbu te svečanu sjednicu Općinskog Vijeća i svečanu koncelebriranu misu u župnoj crkvi.

Dani Općine Sirač 2015. 28.05.2015

Općina Sirač obilježila je svoj Dan. Analizirano je tom prilikom što se može, a što treba napraviti. Prenosimo iskustava s kojima se svakodnevno susreće načelnik Branimir Miler. U općini je sve izraženiji nesrazmjer između prihoda...

Obilježeni Dani Općine Sirač 2014. 01.06.2014

Dan Općine Sirač obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su podijeljena javna priznanja i zahvalnice. Svečanosti su obično prilika da se napravi presjek svega što je urađeno i onoga što tek treba uraditi.

Dani Općine Sirač, škole i župe 2013. 06.06.2013

Općina Sirač proslavila je kroz višednevna događanja 771 godinu postojanja Sirača. Prošlo je ukupno 20 godina od konstituiranja Općine Sirač, a uz Općinu, kao i svake godine obilježeni su i Dan škole i Dan župe.